top of page
טיפים אחרונים
ארכיון

מטבח חלומות - בשביל זה, לא תעבדו מעט??

הגעתם לפה כי אתם מתכננים מטבח!! בשעה טובה ומוצלחת.

קראו את הפוסט הבא, באהבה ממני, מבטיחה שיעזור במיקוד הצרכים שלכם:

  • לערוך רשימה של כל מוצרי החשמל השמישים במטבח. כמות, רוחב, גובה, עומק, צורך.

  • לפי רשימה זו להכין תכנית של נקודות חשמל מספקת: תמי 4, טוסטר, מיקרו, תנור, מקרר, מיקסר, מדיח כלים, מטהר מים, טוחן אשפה, פלטה לשבת.

  • לערוך רשימה של מיקומי המוצרים הללו. היכן נאכסן אותם? כמה סטים של צלחות וכוסות יש?

  • לבחור ברז מספיק גבוה שסיר יכנס בכיור מתחתיו, ולא בלחץ.

  • רוחב מגירות 80-120 ס"מ, לפריטים קטנים יותר, רוחב 40-60 ס"מ.

  • גובה סטנדרטי של מגירת סכום 15 ס"מ. מדדו את מועך תפוחי האדמה שיכנס פנימה.

  • שאלו את הנגר מהם מידות הארונות שתכננתם. נטו!!! (שיהיה בדר"כ כ-4 ס"מ פחות מהברוטו).

  • האם יהיה קולט אדים? אם לא כעת, בעתיד?.

  • ארון לבקבוקי שמן/שתיה, ולתבלינים.

  • מרחק אידיאלי בין כיור לכיריים 80-140 ס"מ.

  • גובה משטח סטנדרטי הוא 90 ס"מ.

  • בדקו איזה סדרה של פירזול אתן מקבלים. לא רק איזו חברה.

  • מקמו את המקרר רחוק מהאי, שניתן יהיה להזיזו ולנקות מאחורה ללא בעיה.

  • ודאו כי המקרר לא יפתח ליד קיר ארוך שלא יקשה בפתיחה ובהזזה שלו.

  • להשאיר מקום למקרר רחב בעתיד, אם תרצו להחליפו. מינימום רוחב מטר.

  • חישבו על הכנה בכיור לסבון כלים.

  • מקמו את הכיור מול החלון.

  • מקמו תאורה מעל משטח העבודה, מקמו תאורה מעל שולחן האוכל.

  • השאירו מקום למזגן במטבח.

  • סגרו כל הפרטים מול הנגר: האם המטבח כולל התקנה, הובלה, מע"מ, האם מדידה עולה תשלום נוסף?

  • גובה הקלאפה צריך להתאים לגובה האנשים המשתמשים במטבח.50 ס"מ לנמוכים, 60 ס"מ לגבוהים, מגובה השיש.

  • חשבו על אפשרות לתריס גבוה למזווה שמכיל דגני בוקר, חטיפים, עוגיות.

  • מקום למיקסר לשליפה נוחה מתוך ארון מבלי לשבור את הגב.

  • מרחק בין הארונות מטבח לאי- מינימום 120 ס"מ.

  • לשים לב לפינות אם יש ידיות שעלולות להתנגש זו בזו.

  • מאיזה חומר עשוי גוף המטבח? הצירים? המגירות?

  • האם המשתמש הינו ימני או שמאלי? למשל מדיח לימני, יהיה בצד ימין.

  • מיקום תנור רחוק ממקרר.

  • ערכו רשימת צרכים מה לא נוח לכם במטבח כיום, מה תרצו לשפר. יישמו את הצרכים והתובנות בתכנון המטבח החדש.

  • רצוי לא להשאיר מקום בין התקרה למטבח, צובר אבק.

  • תכננו ארון לפח זבל.

  • ארון לייבוש כלים שלא נכנסים למדיח (למי שלא אוהב כלים על השיש).

  • יש מכונת קפה? תכננו היכן תמוקם.

  • לתכנן מגירה מתחת לכיור בשביל תבניות שאינן בשימוש.

  • לתכנן כיור גדול מספיק שבו יכנסו תבניות ורשתות בשכיבה.

  • לתכנן ארון גבוה למטאטא, למגב, ליעה.

  • כיריים ברוחב 60 ס"מ, 75 ס"מ, 90 ס"מ?? חשבו על כך מראש, זה משפיע על הארון מלמטה, ועל הקלאפה מלמעלה. (למשל אם מתקינים קולט אדים נסתר שאמור להיות בגודל הכיריים מתחתיו).

  • כסאות לאי לפי מספר האנשים במשפחה הגרעינית. צורת ישיבה מועדפת?

  • גובה מקסימלי של מיקרו רצוי להיות 3 ס"מ פחות מגובה הכתפיים שלכם, ולא עולה על 134 ס"מ.

  • חלוקה של מגירות ל 15/30/30 ס"מ היא חלוקה טובה. מבחינה אסתטית ופרופורציונלית, עדיף שכל היחידות יהיו באותו גובה ולא בגבהים שונים. זה כדי לשמור על קו אחיד והרמוני במטבח.

  • מגירות נשלפות מקלות מאד בנקיון.

מקווה שעזרתי למקד את המתכננים מטבח, איחולי הצלחה רבים!

שלכם, טלי

bottom of page